Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1101040

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105.8 για την οικονομική κρίση Εκτύπωση
10.10.08

Δημοσιογράφος:Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά για να σχολιάσουμε τι άλλο; Άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με πολύ μεγάλες πτώσεις και της Σοφοκλέους συμπεριλαμβανομένης γύρω στα 8%, 8% το Λονδίνο, 8% το Παρίσι. Χθες ο Dow Jones έκλεισε με -8% κι αυτός.. Τι άλλον θέλουν είναι το ερώτημα του κόσμου, αναφερόμενοι στα χρηματιστήρια και τους επενδυτές .


Μ.Σ: Η ερώτηση είναι μάλλον τι θέλουμε εμείς , οι πολίτες και οι διαμορφωτές των αποφάσεων στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε η Ευρωζώνη να αντέξει, πιστεύω ότι προς το παρόν τα πραγματικά μεγέθη στην ευρωζώνη είναι ανθεκτικά. Θέλουμε όμως κ. Βασιλόπουλε κανόνες. Πιστεύω ότι το μεγάλο δίδαγμα αυτής της κρίσης είναι ότι χρειαζόμαστε νέους κανόνες γι’ αυτή τη νέα παγκοσμιοποιημένη οικονομία στην οποία ζούμε, χρειαζόμαστε κανόνες που δεν θα μας επιτρέψουν ποτέ ξανά στο μέλλον να επιμολυνθούμε τόσο βαθιά από τους αμερικανικούς τοξικούς ιούς. Κι αν πιστεύω ότι μέχρι στιγμής η Ευρώπη έχει σταθεί γερά στα πόδια της στο οικονομικό πεδίο, αυτό που ακόμα μας λείπει είναι να θωρακίσουμε το θεσμικό μας σύστημα με κανόνες για τα χρηματιστήρια, για την  εποπτεία των αγορών, για τις κεφαλαιουχικές απαιτήσεις των οργανισμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Να βάλουμε δηλαδή λίγη τάξη σε αυτή την κοινότητα των χρηματοοικονομικών κοινοτήτων , η οποία έχει κι αυτή μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα .

Τελευταία ανανέωση ( 13.10.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚ για την οικονομική κρίση Εκτύπωση
08.10.08

Η χρηματοπιστωτική καταιγίδα θα περάσει, τουλάχιστον στην Ευρώπη

ImageΗ Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση, πιστεύουν οι ευρωβουλευτές
Οι χρηματαγορές καταρρέουν, η εμπιστοσύνη του πολίτη στην οικονομία χάνεται. Η κρίση που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στην Αμερική φαίνεται να έχει φτάσει για τα καλά στην Ευρώπη. Πού οφείλεται η χρηματοπιστωτική κρίση και πώς επηρεάζει τον Ευρωπαίο πολίτη; Είναι τα χρήματά μας ασφαλή; Πόσο κακό έχει γίνει; Εν όψει της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, συζητήσαμε με ορισμένους ευρωβουλευτές με πείρα στα οικονομικά θέματα.

Πληρώνουμε την εκκεντρικότητα των Αμερικανών
 
Με ποιο τρόπο; Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Δημοκρατών, εξηγεί: "Η υπερβολική ρευστότητα κατέστησε πολλούς παράγοντες στις ΗΠΑ υπερβολικά σίγουρους για τον εαυτό τους, σε σημείο να "μοιράζουν" τα λεφτά τους εδώ κι εκεί. Λόγω της ίδιας της φύσης της σημερινής παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, τα αμερικανικά προβλήματα μεταβιβάστηκαν στον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως στις χώρες που ήταν περισσότερο εκτεθειμένες στην αμερικανική αγορά, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο".

Τελευταία ανανέωση ( 08.10.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής" Εκτύπωση
06.10.08

Εφημερίδα " Αγγελιοφόρος της Κυριακής", Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

1.    Πολλοί λένε ότι η οικονομική κρίση που έχει κτυπήσει ήδη τις ΗΠΑ αλλά και τη Βρετανία θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της και στην Ελλάδα. Ποια είναι η εκτίμησή σας για τον κίνδυνο;

Η πρωτοφανής παγκόσμια οικονομική κρίση που -μόνο στις ΗΠΑ- έχει ήδη κοστίσει πάνω από 1.5 τρισ. δολάρια, επηρεάζει αλλά προς το παρόν δεν κλονίζει την Ευρωζώνη. Οι συλλογικές μας άμυνες λειτουργούν ικανοποιητικά και πειστικά. Εκτιμώ ότι και οι αντοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος θα αποδειχθούν επαρκείς. Εξάλλου με τα μέχρι τώρα στοιχεία μόνο οι οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού βορρά φαίνεται να απειλούνται από την κρίση, λόγω της παραδοσιακής έκθεσής τους στην αμερικάνικη αγορά. Ανατρέποντας τα στερεότυπα, οι νότιες χώρες της Ε.Ε. και μαζί τους η Ελλάδα μάλλον φέρθηκαν πιο έξυπνα μένοντας μακριά από τα "τοξικά" αμερικανικά χρεόγραφα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105.8 για την οικονομική κρίση Εκτύπωση
30.09.08

ImageΔημοσιογράφος: Καλωσορίζουμε τον κ. Σχοινά, τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.


Μ.Σ: Καλημέρα κ. Σιαφάκα.


Δημοσιογράφος: Καλημέρα σας. Θέλω ένα σχόλιο με αφορμή το τελευταίο που είπε για τα οικονομικά ο κ. Παπαδημούλης , εάν βιώνουμε το «τέλος της ιστορίας» στον αντίποδά του αυτή τη φορά δηλαδή στη λογική όχι του Francis Fukuyama αλλά στη λογική ότι το φάντασμα του Keynes είναι εδώ.


- Μ.Σ: Ο κ. Παπαδημούλης και η αριστερά έχουν μια παραδοσιακή ευκολία στις ετικέτες και στους αφορισμούς. Εμένα θα μου επιτρέψετε να μιλήσω με όρους διαφορετικούς, πραγματικής πολιτικής. Αυτό που απασχολεί τον κόσμο σήμερα είναι το πώς θα έχει τη σιγουριά ότι οι αποταμιεύσεις του είναι εξασφαλισμένες , το ότι τα δάνεια του -αυτά που χάρη στην ευρωζώνη και τα χαμηλά επιτόκια τα τελευταία χρόνια μπόρεσε να αποκτήσει – θα τα έχει σε βάθος χρόνου, πώς τα παιδιά του θα είναι εξασφαλισμένα. Αυτά είναι τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, όχι οι ετικέτες, ούτε το τέλος της ιστορίας, ούτε το τέλος του καπιταλισμού.

Τελευταία ανανέωση ( 01.10.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105,8 Εκτύπωση
19.09.08

Image- Δημοσιογράφος: Έχουμε μαζί μας τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά με τεράστια εμπειρία στους μηχανισμούς της ΕΕ. Κύριε Σχοινά καλημέρα.


- Μ. Σχοινάς: Καλημέρα σας κ. Βασιλόπουλε.


- Δημοσιογράφος: Συζητούσα πριν λίγο με μια συνάδελφο η οποία είναι στο χώρο έξω από τα γραφεία της Ολυμπιακής που γίνεται η συγκέντρωση των σωματείων της ΟΣΠΑ και στην ουσία ένας από τους στόχους είναι η ΕΕ. Δηλαδή το ότι η ΕΕ πιέζει την Ελλάδα και οδηγεί την Ολυμπιακή στο «θάνατο». Βεβαίως η κύρια κριτική πάει προς στην κυβέρνηση αλλά εν πάση περιπτώσει υπάρχει και η ΕΕ, υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο κ. Χατζηδάκης μιλάει σαν να είναι εκπρόσωπος της ΕΕ και όχι Έλληνας Υπουργός. Τι λέτε εσείς γι’ αυτά;


- Μ. Σχοινάς: Εγώ λέω ότι ο κ. Χατζηδάκης είναι κάποιος ο οποίος, επειδή ακριβώς ξέρει τι ισχύει στην ΕΕ, προσπαθεί με ένα εξαιρετικά πετυχημένο σχέδιο να γλιτώσει την Ολυμπιακή από τον αφανισμό. Νομίζω ότι το σχέδιο Χατζηδάκη είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για να συμβεί αυτό. Είμαι σε θέση να ξέρω ακριβώς επειδή έχω περάσει πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες ότι το σχέδιο αυτό το οποίο ενέκρινε η Επιτροπή είναι μοναδικό. Είναι μια μεγάλη ελληνική επιτυχία διότι για πρώτη φορά η Επιτροπή δεσμεύεται να υπάρξει Ολυμπιακή σε βάθος χρόνου , χαρίζει τα χρέη τα οποία έχουν προσμετρηθεί και ξέρετε είναι σε δυσθεώρητα ύψη..

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
"Ο πρώτος χρόνος της νέας γαλάζιας κυβέρνησης" Εκτύπωση
16.09.08

Εφημερίδα Αγγελιοφόρος
Δήλωση "Ο πρώτος χρόνος της νέας γαλάζιας κυβέρνησης"
16 Σεπτεμβρίου 2008

ImageΗ δεύτερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει παράξει ουσιαστικό έργο που πολλές φορές όμως αδικήθηκε από την αδηφάγο επικοινωνιακή ατζέντα της επικαιρότητας.

Τρία θεωρώ ως κορυφαία γεγονότα αυτού του πρώτου χρόνου της δεύτερης θητείας της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή: πρώτον, την υπερήφανη στάση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου που έθεσε και πάλι το Σκοπιανό στις σωστές του διαστάσεις μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και απραξίας.  Δεύτερον, την ψήφιση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου από τη Βουλή και τη συνεπή εφαρμογή της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης· τα θετικά αποτελέσματα αυτών των τομών θα γίνουν αισθητά από τους πολίτες σε βάθος χρόνου. Τρίτον, την θεαματική επιτυχία των διαδικασιών παραχώρησης τμημάτων του ΟΛΘ και του ΟΛΠ σε εταιρείες κολοσσούς του χώρου καθώς και την εταιρική σύμπραξη του ΟΤΕ με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πάροχο τηλεπικοινωνιών που αποδεικνύουν την εξωστρέφεια και την ελκυστικότητα της ελληνικής οικονομίας στη δύσκολη τρέχουσα διεθνή συγκυρία.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη Μαργαρίτη Σχοινά στο " Βήμα" Εκτύπωση
16.09.08

Εφημερίδα Το Βήμα , 16 Σεπτεμβρίου 2008

1)  Ε: Που οφείλεται ο σημερινός υψηλός πληθωρισμός στην ΕΕ;

ImageΑπ: Ο υψηλός πληθωρισμός είναι εισαγόμενος στην ΕΕ και οφείλεται κατά βάση σε εξωγενείς παράγοντες: στις υψηλές τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών, των τροφίμων, αλλά και στις ολοένα αυξανόμενες καταναλωτικές ανάγκες αναπτυσσόμενων χωρών όπως η Κίνα και η Ινδία. Το φαινόμενο δυστυχώς επιδεινώνεται από τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν το χρηματιστήριο και στρέφονται στις πρώτες ύλες, την αδιαφάνεια στην αγορά πετρελαιοειδών και φυσικά στον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η κρίση των αμερικάνικων "subprimes" στην παγκόσμια αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.


2) Ε: Πως αντιμετωπίζει η ΕΕ τον πληθωρισμό;

Απ: Χρειαζόμαστε άμεση δράση στη ρίζα του κακού, στις αιτίες που παράγουν τον πληθωρισμό: Πρώτον, συνεχή μάχη κατά των καρτέλ του πετρελαίου τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όπου ο OPEC λειτουργεί ανεξέλεγκτα με την ΕΕ να παρακολουθεί αντί να πιέζει, αλλά και στην εσωτερική αγορά όπου οι αρχές ανταγωνισμού πρέπει επιτέλους να αναλάβουν δράση υπέρ των πολιτών. Δεύτερον, περισσότερα τρόφιμα στις αγορές με στήριξη όχι απλώς του γεωργικού εισοδήματος αλλά της αγροτικής παραγωγής εντός και εκτός της ΕΕ. Τρίτον, η κοινωνία να προσαρμοστεί σε μια νέα "πράσινη" ευρωπαϊκή οικονομία με λιγότερους ρύπους και περισσότερη υπευθυνότητα.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 22 - 28 από 41
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla